In deze online lobbytraining leer je meer over wat lobbyen is, hoe je op een verantwoorde manier kan lobbyen én dat lobbyen ook iets voor jou is. Aan de hand van filmpjes, interviews en opdrachten kan je deze training doorlopen in maximaal 2 uur. 

Heel veel succes en plezier!

Lessen

Introductie

Duur: 0 minuten

Lees ter voorbereiding op de training het boekje over lobbyen van WKPA Bekijk de video.

Lobbyen en public affairs

In deze video introduceren we de begrippen lobbyen en public affairs. Bekijk de video. Klik op test zien en beantwoord de vraag over jouw associaties bij lobbyen.

Effectief lobbyen in lobbystijlen

Duur: 0 minuten

lobbystijlen

Een effectieve lobby voldoet in elk geval aan een aantal voorwaarden. WKPA heeft deze voorwaarden verwerkt in lobbystijlen. Doe eerst de lobbystijlentest. Kijk dan de video Lees het interview van Tweede Kamerlid Lisa Westerveld.

Eerlijke lobby

Duur: 0 minuten

Wallaart & Kusse Public Affairs

Je weet nu wat lobbyen is en hoe je dat effectief kan doen. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook op een eerlijke en verantwoorde wijze lobbyt? Bekijk de video waarin Myrthe Kusse je alles vertelt over eerlijke lobby. Klik op test zien. We leggen je een scenario voor. Wat zou jij doen als […]

Burgerlobby

Training Lobby Lokaal 29 maart

Lobbyen is niet alleen iets voor bedrijven en organisaties, maar ook voor burgers. Lees het interview met Abbie Chalgoum over zijn burgerlobby tegen discriminatie op de woningmarkt. Bekijk de video hierboven. Bekijk hier vervolgens het filmpje van Stichting Lobby Lokaal. Wil je nog veel meer leren over burgerlobby. Lees dan ons interview met professor Alberto […]