Onze filosofie: macht verandert, invloed ook

Een betere wereld door eerlijke lobby – zo luidt onze missie. Op het eerste gezicht lijkt lobby niet het domein van wereldverbeteraars. Ondoorzichtig, old boys network, gevestigde belangen die zichzelf veiligstellen – dat zijn associaties die mensen meestal hebben met het werk van lobbyisten.

Wij werken radicaal anders. Wij breken de lobbywereld open. Iedereen heeft recht op een even grote kans om zijn of haar belang te behartigen. Niet alleen de kapitaalkrachtige insiders.

Wij geloven dat het tijdperk van eerlijke lobby is aangebroken. De manier waarop macht werkt is fundamenteel aan het veranderen. Gesloten bolwerken brokkelen af door de vrije stroom van informatie, de kleinere afstand tot gezagsdragers en de roep om openheid. De lobby van gisteren is daarom kansloos in de wereld van morgen.

Wallaart & Kusse wil vooroplopen bij het vormgeven van de lobby van de toekomst. Het publiek debat is het domein waarbinnen invloed tot stand komt. Veel mensen en organisaties zijn huiverig geworden door nepnieuws, fact-free politics en populisme. Wij volgen het debat met fascinatie en hebben diepgaand begrip van de dynamiek van maatschappelijke issues. Daarom weten wij dat het publiek debat juist kansen biedt.

Eerlijke lobby begint met de wens op (opr)echte informatie te vergaren en te delen in het publiek debat. Dit is de sleutel naar duurzame invloed. Hierbij helpt Wallaart & Kusse u graag.

Hieronder vindt u onze huidige en eerdere opdrachtgevers. Wallaart & Kusse is lid van Transparency International. Ons integriteitsbeleid vindt u hier en een overzicht van onze opdrachtgevers hier (2022) en hier (2023).