Blijf op de hoogte van Wallaart & Kusse

Meld je aan en ontvang onze nieuwsbrief. We sturen je maandelijks een update over lobbyen anno nu, ontwikkelingen in de wereld van public affairs – en over ons werk.


Volg ons op Twitter

Nieuwsbrief: inzichten na Prinsjesdag.

Met o.a. een analyse van @Tino_Wallaart en @MKusse, een interview met Milan de Vries (@JohnsHopkins) over organizing en de aankondiging van ons evenement Provinciale Praatjes. Daarvoor kun je je nu al opgeven! 👇https://mailchi.mp/820ac3ca3da4/nieuwsbrief-wkpa-20178028

Geïnspireerd door het Amerikaanse 'Prisms of the People' onderzoek van de Johns Hopkins University, werkt WKPA nu aan een soortgelijk onderzoek in Nederland. Milan de Vries is onderzoeker van het Amerikaanse project en wij spraken hem hierover!

https://wkpa.nl/milan-de-vries-wij-willen-begrijpen-wat-er-moet-gebeuren-om-mensen-de-macht-te-geven-die-nodig-is-om-de-wereld-te-veranderen/

Onze visie voor een transparantere lobby:

1️⃣ een gedwongen afkoelperiode voor oud-bewindslieden
2️⃣ een doorzoekbaar lobbyregister
3️⃣ openbare agenda’s van politici
4️⃣ een onafhankelijke toezichthouder voor lobbyactiviteiten

Zo wil WKPA werken aan een eerlijke lobby. @BNNVARA

Op 1 september organiseren Lobby Lokaal en Participatiecoalitie NH een gratis online training over effectief lokaal lobbyen. In deze workshop leer je meer over hoe de RES in elkaar zit en wat de basisprincipes van lobbyen zijn. Interesse? Meld je snel aan!
https://www.stichtinglobbylokaal.nl/gratis-online-training-over-lokaal-lobbyen-voor-duurzaamheid/