Door Myrthe Kusse

Noah Ulrich (10 jaar) hoorde op school over milieuvervuiling en hoe slecht stookolie is. Daar wilde hij iets aan doen en daarom startte hij een petitie voor ‘iedereen die voor milieubescherming en schoon water is’. “Nederland is het enige land ter wereld dat geen regelgeving heeft over wat er in stookolie zit. Daardoor komen schepen met chemisch afval allemaal naar Rotterdam. Wij maken daar weer stookolie van. Dit leidt tot grote milieuvervuiling en dat moet stoppen!”

Hij voert actie via sociale media en hoopt dat veel mensen de petitie tekenen. “Iedereen is er in het voordeel mee, want havens hoeven minder geld uit te geven aan doorvoer van chemisch afval. En natuurlijk heeft het milieu er profijt van.” Uiteindelijk wil Noah de petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat moment lijkt hem geweldig. “Ik ben altijd al fan geweest van politiek.”

Later wil Noah dan ook graag politicus worden. “Dat staat op nummer 1 op mijn lijstje met eventuele beroepen.” Tot die tijd zit hij niet stil. “Ik ben bezig met het oprichten van een kinderraad voor de gemeente Amsterdam. Kinderen zouden sowieso meer bij politiek betrokken moeten worden.” Tot slot nog een tip: “Als je iets vindt, kun je naar de gemeenteraad gaan. Je kunt ook een petitie starten via petities.nl. Daar is het doodsimpel.”