Bij Wallaart & Kusse werken we in de Public Affairs-wereld die gedomineerd wordt door feiten en cijfers, door spreadsheets en position papers. Maar niets heeft meer overtuigingskracht dan de verbeelding van een goed verhaal. En soms is een verhaal zó belangrijk dat het gewoon verteld moet worden. 

Zoals ‘kleine broertjes gaan niet dood’ van beeldend kunstenaar Renée Ireen. Renée was bijna 5 toen haar broertje Tuur overleed. ‘Renée is er doorheen gefietst,’ zei haar moeder altijd. Nu ze twintig is, vraagt ze zich af of dat wel klopt. In een documentaire waarin ze met stop-motion animatie technieken aan de slag wil, onderzoekt ze haar eigen rouwproces. Daarmee geeft ze een artistiek idioom aan verdriet dat vele kinderen treft. 

Wallaart & Kusse bood het werk van aanstormend kunsttalent Renée Ireen al eerder een platform met de tentoonstelling ‘Unite’, een fotoreportage over de COVID-uitbraak en de daarop volgende inspanning om mondkapjes beschikbaar te krijgen. Daarnaast zijn twee foto’s van Renée Ireen opgenomen in de vaste kunstcollectie van Wallaart & Kusse. 

Om de productie van ‘Kleine broertjes gaan niet dood’ mogelijk te maken, sponsort Wallaart & Kusse de productie. Maar daarmee is Renée er nog niet. Ook jouw bijdrage is onontbeerlijk om dit belangrijke verhaal te vertellen. Steun Renée Ireen via https://cinecrowd.com/nl/kleine-broertjes-gaan-niet-dood.