Het lijkt nog maar kort geleden dat we voor de landelijke verkiezingen naar de stembus gingen, toch staan de volgende verkiezingen alweer voor de deur. Over minder dan een jaar zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dat lijkt ver weg, maar dit is hét moment om te beginnen met lobbyen voor jouw organisatie richting de verkiezingen.

Zowel in grote als in kleine gemeenten zijn de voorbereidingen in volle gang en de partijen gaan binnenkort aan de slag met hun verkiezingsprogramma’s. Maar hoe zorg je dat de boodschap van jouw organisatie in de programma’s terecht komt? Kom op 7 juni naar de training van WKPA om snel aan de slag te gaan in aanloop naar de verkiezingen.

Tijdens de training leer je hoe het proces voor de verkiezingen eruit ziet in de gemeenten. Ook krijg je handvatten en concrete tips voor lobby-acties richting ambtenaren en lokale politici in deze periode. We staan stil bij de totstandkoming van de verkiezingsprogramma’s, de voorbereidingen op de campagne en hoe je contact kan leggen met kandidaat-raadsleden.

Na de training ben je goed voorbereid op de verkiezingsperiode: je weet welke kansen je kan aangrijpen, zodat je kan bepalen wat de lobby-inzet wordt voor jouw organisatie de komende tijd. De training is zeer interactief en er is veel ruimte om je eigen ervaringen en uitdagingen te bespreken.

Datum: Maandag 7 juni
Tijd: 10.00 – 12.00
Prijs: 100 euro

Interesse? Neem dan contact op met Judith Crabbendam via crabbendam@wkpa.nl of 06-24700890.

Het is ook mogelijk om de online training te organiseren voor uw team of afdeling. Ook daarvoor kunt u contact opnemen met Judith Crabbendam.