Op 30 augustus organiseren WKPA en VPPA de Provinciale Praatjes in Den Haag. Samen met regionale hoofdrolspelers zoals Statenleden, (Oud)-Gedeputeerden/CdK’s en lobbyisten staan we stil bij de wondere wereld van de twaalf Nederlandse Provincies. Hoe kunnen belangenbehartigers slim invloed uitoefenen, wat maakt Provincies zo uniek ten opzichte van gemeenten of het Rijk, en welke inspirerende verhalen liggen hieraan ten grondslag? Kom dus naar de Provinciale Staten om het glas te heffen op een nieuw politiek jaar én vooruit te blikken op wat spannende verkiezingen gaan worden!

 

Onze sprekers (we voegen ze in de komende tijd één voor één toe):

 

Dirk Vreugdenhil

Dirk Vreugdenhil uit Nijmegen is sinds 2015 Statenlid namens de ChristenUnie in Gelderland. Hij is bij de komende Provinciale Statenverkiezingen de beoogd lijsttrekker. Dirk zet zich in voor bestrijding van ondermijning en drugsproblematiek. De Bijbel is de belangrijkste drijfveer voor Dirk in zijn politieke werk, niet als kookboek met recepten voor maatschappelijke problemen maar wel als boek die de smaak van de gerechten bepaalt.

 

Diane Hoekstra werkt al 8 jaar als journaliste bij het AD, waarvan de laatste vijf jaar bij het AD Utrechts Nieuwsblad. Tijdens haar studie journalistiek en geschiedenis, werkte Diane als freelancer. Als echte Utrechtse weet Diane alles over de provinciale politiek.

 

Mark Verheijen is zelfstandig adviseur met een indrukwekkende politieke cv. Zo was hij van 2006 tot 2012 achtereenvolgens wethouder in Venlo en gedeputeerde van de Provincie Limburg en zat hij van 2012 tot 2015 in de Tweede Kamer namens de VVD.

 

Bram Van Liere is sinds 2011 Statenlid namens de Partij voor de Dieren. Daarnaast is Bram ook nog inhoudelijk medewerker bij de Vereniging Milieudefensie. In het verleden is Bram beleidsmedewerker geweest bij meerdere fracties van de Partij voor de Dieren en verder doet hij ook nog freelance werk.

 

Arnoud Meijering is belangenbehartiger en verenigingsmanager bij de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV). In het verleden was hij actief voor de PvdA Lelystad, waar hij van 2006 tot 2010 raadslid was en van 2010 tot 2014 fractieassistent. Door zijn huidige baan als belangenbehartiger en zijn verleden in de politiek heeft Arnoud veel ervaring met lobbyen en een brede kennis van beide kanten.

 

Elbe Stevens is een Nederlandse filmproducent, regisseur en scenarioschrijver. Hij werkte onder andere aan Café de Wereld, een satirische animatieserie die van 2003 tot 2007 op de VARA te zien was. Ook werkte hij aan het eerste seizoen van Penoza, waarvoor hij in 2011 genomineerd werd voor een Lira scenarioprijs. Tegenwoordig produceert hij drama en documentaire producties vanuit Maastricht, bij zijn bedrijf “Elbe Stevens films”. De locatie is een strategische keuze omdat hij veel coproduceert met België en Duitsland. Naast zijn baan als filmproducent is Elbe ook nog burger lobbyist waarbij hij zich inzet voor een beter filmklimaat in Limburg en Friesland.